En pedagogisk låt.Denna underliga video är ett skolarbete som ska vara klart imorgon. Jag har gjort musiken i Garageband och filmat med min minivideokamera. Jag såg förjävlig ut idag och hade allt mitt smink SAMT mina linser hos min tjej, vilket betyder att jag inte ser ett jävla skit (jag vägrar ha glasögon på film) och jag hade inga fina kläder heller. Men jag var ju tvungen att filma den här idag eftersom den ska vara klar imorgon... det blev iallafall något!

Arbetet går ut på att göra en låt och musikvideo som är pedagogisk, den ska innehålla ett musikaliskt begrepp. Man ska jobba två och två. Jag jobbar med Anna. Vi har dur/moll och tretakt/fyrtakt. Jag har alltså dur och fyrtakt. Hon har tretakt i moll. Men vi använder samma text. Det blir väldigt kul. Hoppas själva arbetet blir bra i slutändan... man ska göra en hemsida med övningar och skit också. Jag tycker vi har för mycket i skolan nu i slutet. Varför är det alltid så?

Lesbisk bloggare, Charlotte

Min första riktiga helkompslåt?!

Idag sover jag hemma... det känns inte bra. Jag behöver min tjej. Men men. Det är väl bra att man får sakna varandra litegrann också. Jag har iallafall äntligen gjort klart min kära låt! Min första låt jag skapat på riktigt med helkomp. Eller det är faktiskt inte första, men första jag skapat ALLT själv på, annars har jag använt samples, alltså färdiga små ljudklipp som jag byggt ihop. Denna låten har jag spelat allt själv hela tiden.Jag skrev den här låten för flera år sedan men jag har nu för några veckor sedan arbetat med den på min nya dator. Jag har fortfarande inte fått programmet Pro Tools att fungera, man behöver ha en kabel för att man ska få något ut-ljud. Jag har därför använt mig av Garageband, vilket funkar bra på synth-ljuden men när man spelar in riktiga instrument, som gitarr och sång, blir det inte så jättebra kvalitet. Jag vill därför att Pro Tools ska fungera, vilket jag får ta tag i när skolan är slut (den slutar 10 juni!) Jag fick en chock när mitt studiebidrag kom nu i Maj, jag fick bara 675 kr! Hemskt. Jag har redan slut på pengar! I vanliga fall får man iallafall över 2000. Något galet måste det vara... Maj är ju en vanlig skolmånad liksom! Jag har ju fan haft praktik i tre veckor också! Är detta tacken?!

Jag är så stressad över allt skolarbetet. Men jag ska klara detta. Jag har typ lärt mig att spela Fascinating Rhythm med Ella Fitzgerald på piano nu. Det är okej... men jag ska bli bättre! Sen har jag otroligt mycker mer också. Vet inte vad jag ska prioritera...

Friends for Never?!!!

Här är den nya underbara videon av The Midnight Beast!! Äntligen! Jag och Karin träffade ju de här grabbarna i Camden när vi var i London. De är verkligen otroligt talangfulla och roliga och sjukt stora idoler till oss!Lesbisk bloggare, Charlotte