Kär i en kompis

 
Ella frågar:
 
Hej! Du är riktigt cool och jag gillar verkligen din stil. Skulle behöva lite hjälp, jag är 16 år och jag har alltid gillat killar. Jag har pojkvän sedan några månader tillbaka men redan för ca två år sedan kände jag att jag hade känslor för en av mina kompisar. Jag har gått och burit på detta och aldrig berättat för henne eller någon annan. Det har varit jättejobbigt, särskilt eftersom vi är väldigt nära vänner. Jag vet inte vad jag ska göra, om jag ska berätta för henne? Jag har mått dåligt över det sedan jag blev kär i henne, unrequited love liksom. Sen tänkte jag höra om du vet var man kan träffa andra (unga) tjejer som gillar tjejer? Skulle vilja träffa andra i min ålder som kanske har liknande känslor och tankar som jag. Snälla svara! Tack, kram!
 
Charlotte svarar:
 
Hej! Jag skriver ofta om vart man kan träffa andra unga lesbiska, det finns inte så många ställen tyvärr men kolla under kategorin "Lesbiskt" så finns det flera inlägg som tar upp det. Kolla på rfslungdoms hemsida t.ex. :)
 
Att vara kär i en kompis kan vara riktigt hemskt. Man träffas hela tiden och personen gillar en tillbaka - bara inte på DET sättet. Det kan få det starkaste hjärta att kännas förstört. Det kan göra så helvetiskt ont att titta på någon och veta att den personen inte känner samma sak. Mitt enda råd i den situationen är att föröska hitta en substitutkärlek. Det kommer inte kännas likadant kanske, men det är iallafall ett försök till att gå vidare. Det funkar ofta att fortsätta träffa sin vän, bara man hittar någon annan. Det man inte skall göra är att gå och hoppas och gräva ner sig mer och mer i gropen. Jag hoppas att du hittar någon :)
 
Lycka till!
 
1 Anonym:

skriven

Hej ella!,ville bara säga att jag varit kär i min nu ex bästis . De va skit tufft! Men vad ska man göra när man är den typ ende i staden som dras åt tjejer ? Klart man faller för fel tjejer då. är nog ganska vanligt. Men i stunden känner man sig ensamast om problemet !, de va super tufft och umgås så tätt när man egentligen ville mera. Jag berättade mina känslor för henne. Men något år senare stack jag. De va för jobbigt . Jag kunde helt enkelt inte gå vidare när hon än fanns vid mig. Men hoppas du kan fortsätta vara vän med din kompis men även hitta en annan att bli förälskad i :) och Charlotte om du inte redan gjort det ? Så kan du väl göra någon fan träff ? Så vi får träffa dig men även har chans att möta likasinniga människor ! :) rfsl finns inte i närheten av mig och jag är för ung för allt annat. Så de skulle va Nice om du kunde göra något sådant :)

Svar: kanske vi kan ha nån träff under pride :)
Charlotte

2 Viv:

skriven

Kan också passa på att skriva lite till Ella,

jag var också kär i en nära kompis, men sade däremot aldrig något utan höll allt inom mig. Jag var kär i henne i 3 år, och det var så otroligt tufft att umgås med henne när jag visste att hon inte gillade mig på det sättet, samtidigt så var hon en av mina bästa vänner och jag ville absolut inte säga upp kontakten. Efter 3 år så lyckades jag till slut komma över henne och kunna gå vidare, vilket är jättesvårt att göra så länge man träffar personen ofta. Jag tror att för att kunna gå vidare så måste du precis som Charlotte säger falla för någon annan eller inte träffa kompisen så ofta en period. Det kan vara svårt men jag behövde tid ifrån henne för att kunna gå vidare. Nu när jag inte har sådana känslor för henne längre har vi börjat träffas allt mer igen och vi är fortfarande bra vänner :)

Hoppas det går bra, lycka till :)

3 Ella:

skriven

Tack allihopa för svar! Otroligt tacksam för att ni svarar, jag ska försöka gå vidare och komma över henne. En läsarträff vore ju grymt! :D

Kommentera här:

Lämna personangrepp och andra otrevligheter där de hör hemma: i en förpestad hjärna. Här finns plats för läsarfrågor, ris och ros som rör bloggen och andra trevligheter. Har du en hemlig fråga eller vill komma i kontakt med mig kan du istället maila på: varalesbisk@gmail.com