Träffa andra lite äldre gayvänner?

Therese frågar:

Hej jag har en fråga. Hur kommer man egentligen in i gayvärlden? Jag är 19 år och har ganska nyligen insett hur lesbisk jag är. Jag vill gärna gå på pride i år osv, men jag har inga gaykompisar egentligen. Så hur fan ska man göra? Puss och kram din blogg är bäst.

Charlotte svarar:

Så här gjorde jag för att komma in i gayvärlden och skaffa vänner:

Min första tjej gjorde mig mer asocial än social och eftersom hon inte hade några gayvänner så träffade jag inga genom henne. Så där blev det inga napp. Snarare tvärtom. Sådana personer, som stänger in en från omvärlden, hjälper alltså inte till.

En senare flickvän var mer social och även om vi inte umgicks med så många andra lesbiska när vi var tillsammans, var hon "inkörsporten" för mig lite senare, när vi var ex och vänner för varandra istället. Känner man bara EN lesbisk person som är utåtriktad, social och har många lesbiska vänner så dröjer det inte länge förrän man själv är kompis med de andra. Det räcker med att visa sig på olika tillställningar och vara glad och trevlig. Man festar mest dock. Går på förfest tillsammans och blir som en grupp med partypeople. Det jag märkt är att många lesbiska bara umgås när det är fest och har ingenting att göra på vardagarna.  Det kanske inte är så kul alla gånger. Jag tycker inte att man borde fastna i att endast umgås med dessa ytliga bekanskaper. Att säga byebye till sina gamla vänner bara för att man är lesbisk är kanske inte det bästa, med andra ord. Skulle jag inte ha mina barndomsvänner som jag träffar på vardagar och sånt, så skulle jag inte vara så lycklig. Jag har många bekanta i gaykretsarna som jag tycker jättemycket om, vilket är fine by me, men de träffar jag ju bara när jag är full och glad. Att träffa riktiga vänner är svårare, särskilt eftersom det tar ca ett halvår att lära känna mig... Jag är ofta glad och rätt social på ytan men skrapar man lite är jag väldigt komplex, tar jävligt lång tid innan jag kan lita på folk så mycket att jag är mig själv och är avslappnad.

Jag tror att det viktigaste är att lära känna en person iallafall. Det brukar kunna räcka. En social en med många bekanta inom gayvärlden. För det är väl det du vill ha, några kompisar att träffa och ha roligt med? För jag antar att du har andra vänner som du älskar och är nöjd med i ditt liv. Gayvärlden är iallafall en liten härlig partyprick i mitt liv, men det är inte hela mitt liv. Några av mina bästa vänner är gay, men jag blev inte vän med dem för att de var gay utan för att de var sköna individer.

Kolla qx.se, flator.se, Thegaynessinsweden på Facebook och ClubKG festkvällarna i Stockholm för att hitta andra likasinnade människor :) Men var beredd på att få kämpa lite, flator är inte alltid så glada på nya människor och kan vara lite sura om man vill vara med och nästla sig in. De kan se väldigt suspekta ut om de ser "lammkött" på gayklubbarna. För gayvärlden är tyvärr väldigt liten, även i de stora städerna i Sverige, går man ut en hel del så känner man oftast igen iallafall 50% av människorna som är där.

När du väl är med och har din grupp "gayvärlds-kompisar", så är du med liksom. Man behöver dock inte vara en del av gayvärlden om man inte vill. Det brukar funka rätt bra ändå, om än kanske lite "ensamt" när alla andra vänner snackar killar o.s.v. Det finns ju faktiskt en speciell gemenskap i gaykretsarna som man inte kan få utanför. Och är man ute efter flickvän/ligg är det ju jävligt mycket lättare om man känner en del flator. :)

1 Anonym:

skriven

Jag har varit ute för mina vänner för nästan ett år. Innan dess tillät jag inte mig själv att gilla någon. Vilket jag inte har, förens tre veckor sedan kanske. Hon är en före detta klasskamrat, vi tog studenten i fredags. Så självklart, tre veckor innan studenten går jag och blir kär. Men i alla fall, vi satt och pratade om min sexuallitet på en fest när vi kom in på hennes och hon säger att hon måste ta reda på om hon är bi eller inte. Senare på kvällen strular vi. Det va inget allvarligt intalade jag mig. Jag försökte att inte tänka på det. Men det fungerade inte, det är det enda jag tänker på. problemet med det hela är att jag tror inte hon inte är bi. Vi har kyssts någon gång på fyllan sen dess, jag har flörtat lite men inget mer. Och nu vet jag inte vad jag ska göra. Mina kompsar säger att hon ser intresserad ut, hon ger mig blickar och kyssar för den delen. Jag vet inte vad jag ska göra, jag gillar verkligen henne. Och jag vill inte vara för på och fråga om jag har någon chans, vill inte förlora kontakten heeelt om hon blir illa till mods. Några förslag?

2 merz:

skriven

En till fråga sexchalle-fråga, haha.
Okej. vara en tjej = ha mens 1/4 av sin tid. vara två tjejer = tillsammans ha mens 1/2 av tiden??? Hur gör man? Inte så nice att få blodigt ansikte när man slickar... ehe.

Så ja, frågan är. HUR HAR MAN NICE MENSSEX? Eller har man helt enkelt inte sex nrä man har mens? Boring i så fall?
Ja, ursäkta om jag går lite väl rakt på sak, men anyway.
ha det fint i sommarsolen!

3 charlotte svarar:

skriven

anonym - i de här fallen måste man lita på sin magkänsla. känns det som hon inte är intresserad trots att hon hånglar med dig osv, så är det troligtvis inte så. det är inte alltid personen man gillar tycker om en tillbaka, det är snarare undantag än regel. jag hoppas att det löser sig iallafall! <3

4 Charlotte Nordin:

skriven

merz - har man tur så syncar man ihop sin mens med den man är tillsammans med. det har alltid varit så för mig iallafall. även med vänner man träffar ofta så brukar man synca ihop sin mens så man har det samtidigt. det är konstigt men det brukar funka så. vissa har mens i över en vecka, jag brukar bara ha i tre dagar, vilket är asskönt. men om man tycker att typ halva ens tid med sin partner går ut på att någon av er har mens så kan man ju alltid använda slicklapp när man slickar, man kan köpa på apoteket eller klippa upp kondomer och göra själv. använder man sexleksaker när man har mens får man bara tvätta av lite extra noga och smörja på desinfektionsgel, typ som denna: http://www.amorspilar.se/catchlife-hygiene-p-477.html?osCsid=p726t9qv6n6og8dn7cvm6rol86 . det skall man göra i vilket fall som helst när man använt sexleksaker. lycka till ;)

5 susanne petersson:

skriven

Vi är ett parpå 46-55 år, som söker vänner ej sex att hänga med och ha kul , vi gillar att vara ute i naturen med våran hund och fixa god mat håller ut i bland och ta en öl, vi Norge i Skaraborg om någon är intresserad är mejlen susdie30@Hotmail.com

6 susanne petersson:

skriven

det ska vara sussie inte susdie haha kram

Kommentera här:

Lämna personangrepp och andra otrevligheter där de hör hemma: i en förpestad hjärna. Här finns plats för läsarfrågor, ris och ros som rör bloggen och andra trevligheter. Har du en hemlig fråga eller vill komma i kontakt med mig kan du istället maila på: varalesbisk@gmail.com