Jag har gjort en sjukt perfekt aioli!

Bästa aiolin i världen! Har aldrig lyckats förr.

Receptet är enkelt, hårdvispa två äggulor med två vitlökspressade vitlökar. När det är vispat skall man droppa ner smaklös olja, jag tog solrosolja. Man skall bara ta en droppe i taget. Två deciliter olja skall man använda. Och man får aldrig sluta vispa så min arm är helt död nu och det kändes som det gick sönder en nerv i axeln. Men det var det värt. Annars hade nog aiolin skurit sig. När all olja är i skall man vispa ner saften från en citronklyfta, lite salt och lite peppar. Sen är det klart.

Och vi skall äta egen fisksoppa med räkor, lax och torsk och nybakat bröd till! Yes, härlig söndag! Imorgon skall jag till tandläkaren...

Red Lights

Jag är väldigt fascinerad av medium, andar, telepati, tankefoton o.s.v... "Över"naturliga saker helt enkelt. Jag har alltid varit fascinerad av det. Och jag tror på det. Därför älskade jag den här filmen. Sigourney Weiver (stavning?) var grym i en av huvudrollerna och de andra skådespelarna var också sjukt bra. Det här är en grymt bra, intressant film för alla som är intresserade av det "över"naturliga.

Kär i sin kompis

Anonym frågar:
 
Hej!

Jag har ett stort problem!

Jag har en pojkvän just nu men jag är mer lagd åt tjejer. Han har av någon anledning blivit ett undantag. Jag älskar honom (tror jag) men jag tror att jag har fått väldigt starka känslor för en tjejkompis till mig. Jag känner mig väldigt splittrad. Jag vill ju vara med en tjej men jag tror inte att jag vill lämna honom. Iallafall inte som det ser ut nu.

Tjejen är straight vad jag tror iallafall men hon "spelar över" när vi träffas och jag bara älskar hennes leende och blickar mot mig. Hur ska jag ta reda på hennes läggning utan att förstöra vänskapen?

För om jag visar intresse eller frågar om hennes läggning så kan jag ju skrämma henne om hon är straight. HJÄLP!
 
Charlotte svarar:
Jag brukar säga att man kan, istället för att fråga rakt ut om hennes läggning, prata om någonting gayrelaterat och se hur hon reagerar. Typ, "åh jag skulle vilja gå på pride nästa år, det vore askul!" eller se på någon film med gaytema tillsammans, typ Circumstance eller Lost And Delirious. Så kan du se hur hon reagerar litegrann. Typ... om det skulle vara "eeh vad fan ser vi på HAHAAH" eller "fan vilken bra film" eller "jaha, gillar du tjejer? jag med!" eller ja... man kan ju få en och annan kommentar. Annars kan du ju fråga om hon vill hänga med ut på krogen, så kan ni gå till nån lesbisk klubb? Om ni är över arton, vill säga ;)
 
Att vara kär i sin kompis, som ofta brukar vara straight också, verkar vara rätt vanligt. Det trodde inte jag förut. Jag har förut trott att man som lesbisk kände av om en tjej var straight och enligt "naturlagen" inte tände på den personen då, typ på samma sätt som man inte tänder på killar. För så är det för mig. Men det är ju rätt egocentriskt av mig att ha tänkt så, klart alla fungerar olika! Jag trodde helt enkelt att det var så det var för alla eftersom jag själv kände så... Baam!
 
Men eftersom jag får många frågor från er bloggläsare om vad man skall göra när man blir kär i en kompis så kanske ni kan skriva kommentarer här och hjälpa "Anonym"? Ni som faktiskt "kommit ur" en liknande situation. Jag har aldrig själv varit kär i en kompis. Men jag hoppas att mina råd kanske hjälpte något iallafall :)