Varför Pride är viktigaste veckan på året.

 
För er som inte fattar grejen med Pride, varför vi behöver Pride...
Jag har hört så många idiotiska uttalanden om att Pride är ett jävla jippo, att vi bara gör bort oss, visar upp oss som apor på gatorna. Men för er som inte fattar grejen, för er som tänker att Pride är ett skämt: Varför MIN kärlek behöver göras hörd, iallafall en vecka om året, precis som ER kärlek syns och hörs överallt varje jävla dag hela jävla året, det är bara SJÄLVKLART. Vi är ALLA lika mycket värda.
 
Sverige är ett av världens bästa länder att bo i om man som jag älskar en tjej, en av samma kön. Men Sverige är INTE jämställt. Jag känner sällan att jag blir representerad inom media, tv, tidningar, stora bloggar. Sverige behöver Pride!
 
I länder som t.ex. Ryssland tar ungdomar livet av sig och blir mördade utan att någon reagerar, bara för de är kär i någon av samma kön. Det är så vidrigt att jag inte finner ord.
 
Pride är årets viktigaste vecka för mig, inte för att jag skall få spatsera och visa upp mig i paraden på gatorna och skrika ut min kärlek "in your faaaaaace" utan för att Pride har en stor del i strävandet efter jämställdhet. Pride är kärlek och gemenskap, det är viktigt! Viktigt för att vi människor skall trivas att leva med varandra på denna planet.
 
Att vara hbtq är dessvärre INTE okej på många ställen i världen, även i Sverige är folk rädda, så rädda att de slänger ut sina barn när de kommer ut som gay och kallar dem alla fula ord som finns och säger att de inte älskar sina barn längre. Fortfarande idag händer detta.
 
Jag älskar Pride för det är veckan då jag och VI kan få vara oss själva, en vecka om året då Stockholm är vårt. Vi måste agera tillsammans och göra skillnad. NU. Det funkar inte med "imorgon". För imorgon finns inte för han och han och hon och hen, om världens invånare skall fortsätta vara så uppfuckade och förjävliga och trångsynta och reformfientliga. Det är ute att vara dåtid. Kom igen nu för FAN. HAPPY FUCKING PRIDE. 

Varmt som FAN

Idag var det 40+ i skuggan, 30+ i havet (eller mer) och jag sitter nu tillbaka från stranden på balkongen i huset och dör! Osar av värmeslag. Mina ögon svider av saltvatten. Jag är klibbig. Men jag är också brun och fin och mina naglar och hår älskar B-vitaminöverdosen och växer asmkt och fint, yey! :)

Vägen till stranden är lite längre än en timme men vi pumpar reggae på högsta volym och sjunger med :) I love it.