Människor som ogillar en

Idag mår jag bättre än igår. Snackade med en behandlare igår i en timme typ och det var så givande! <3
Om att ta åt sig och hata sig själv på grund av vad ens bekanta kan säga till/om en. Jag är så känslig för sånt, att bli kritiserad. Jag har låga tankar om mig själv och känner mig alltid djupt sårad om någon uttrycker sitt missnöje med egenskaper man har som i den personens ögon är dåliga eller ocharmiga. Särskilt om det handlar om saker ens vänner eller bekanta kan tycka/tänka/säga om en. 
 
Men vi snackade om att det ju överallt sker sådana krockar i alla relationer eftersom alla är olika och många klarar inte av om olikheterna blir för stora. Då vill man uttrycka sin mening, hur man känner.
 
Man förstår inte varann och ofta finns det en ren OVILJA att förstå varann och släppa "jag har rätt - du har fel-mentaliteten. Det är ofta där som denna ångestproblematik kommer till mig.
 
JAG måste sluta ta så illa upp av vad andra tycker om mig. Alla människor uppskattar och ogillar olika personlighetsdrag och sätt man har, något som en del människor ogillar med mig kan vara något som andra uppskattar mest. T.ex. att jag är impulsiv och oorganiserad. Eller extrem i vad jag känner för saker (älskar/hatar). Eller att jag är kreativt lagd snarare än traditionellt smart. Osv. Listan kan ju göras lång.
 
Huvudsaken att man lär sig att älska sig själv med ALLA ens egenskaper och personlighetsdrag och tar det som folk säger med en nypa salt. Även de "dåliga" egenskaperna måste man lära sig att älska, eftersom de oftast är en del av ens naturliga personlighet. Dock måste man ju självklart sträva efter att jobba bort vissa FULA egenskaper, som att man t.ex. kanske skulle upplevas som snål, arrogant, självisk eller så. 
 
Har man däremot sårat någon är det ju viktigt att kunna se saken från personens synvinkel och be om förlåtelse. Jag tror det är viktigt för BÅDA i alla sorters förhållanden att se saken/saker från varandras synvinkel för att kunna förlåta och gå vidare. Annars är nog risken stor att man inte kan ha en fungerande relation. 
 
Allt det här är rätt självklart, men man behöver ibland en reminder. 
 


Kommentera här:

Lämna personangrepp och andra otrevligheter där de hör hemma: i en förpestad hjärna. Här finns plats för läsarfrågor, ris och ros som rör bloggen och andra trevligheter. Har du en hemlig fråga eller vill komma i kontakt med mig kan du istället maila på: varalesbisk@gmail.com