Jag skall flytta till London

Anonym frågar:
Hur kommer det sig att du ska flytta till London? Fått jobb? 
Lycka till! :)
 
Charlotte svarar:
Tack för lycka till:et! :) Jag var i London första gången när jag var 16 år tillsammans med min mamma. Jag blev helt kär i staden. Jag kände i hela mig att jag ville bo där. Den staden levde, den var mer färgglad och fylld av neon än Stockholm. Människorna var trevliga, jag kände mig helt enkelt hemma. Jag åkte dit igen när jag var 18 och sedan efter det har jag varit där varje år. Jag valde att läsa Engelska som andra ämne på lärarlinjen för att få åka och ha praktik i London. Efter praktiken insåg jag att jag var för dålig på grammatik så jag valde bild istället som andra ämne (är nu cerfifierad lärare i bild och musik)... men när jag bodde och "jobbade" i London blev jag ännu mer fast. Efter att jag börjat DJ:a har jag varit i London typ varje månad i genomsnitt och nu, som det ser ut idag, har jag ingenting som håller mig borta därifrån längre. Jag har VÄRLDENS bästa jobb men det är bara ett vikariat som tar slut nu. Jag fick förlängt till November så efter det kommer jag inte att ha något jobb här i Stockholm. Jag kommer inte heller ha någon bostad här, för jag bor i en studentbostad och eftersom jag inte studerar längre är det bara en tidsfråga innan de kommer på det och "slänger ut mig".
 
Det är dags. Förutom att jag älskar London så finns det fler anledningar att flytta. Jag har aldrig bott utomlands. Jag har aldrig åkt på ett år som utbytesstudent, som mina vänner gjort. Jag har aldrig fått växa i mig själv så som man gör när man kommer till en plats där man inte har några nära och kära... nu har jag visserligen varit där så mycket att jag fått ett kontaktnät med vänner och känner till många platser och har en familjär känsla, men det kommer ändå att vara mycket nytt. 
 
Jag flyttar inte på grund av jobb. Inte direkt. MEN. Jag vill ju kunna försörja mig på musik, på att producera och dj:a. I London finns många fler lesbiska barer och klubbar, jag har många kontakter där och min dröm är att jag skall kunna jobba med det iallafall 50%. Det kommer ju bli många kvällar och nätter, men det är inget mig emot. Jag vill även jobba på ett youth center där, med ungdomar, lite samma som jag gjort nu detta år. 
 
Det jag kommer att sakna i Sverige är mina vänner och min familj, och mitt jobb. Jag har egentligen allt jag kan önska här och nu, jag är glad när jag vaknar och jag har kul varje dag. Jag mår helt enkelt jävligt bra. Okej att jag är likgiltig i perioder och att mitt humör åker berg och dalbana men jämfört med hur jag mått innan, är det en helt sjuk skillnad. På ett sätt hade jag nog behövt den här flytten mer typ 2012. Men allting tar sin egen tid. Allting händer när det ska hända. Nu känns det som att jag "lämnar när allting är som bäst"... om ni förstår vad jag menar? Det kanske inte är något negativt. Jag hoppas inte det.
 
Det kommer bli ett äventyr iallafall, det är jag helt övertygad om! Jag kommer att bo tillsammans med några andra människor jag träffat och hängt med förut och jag och Oona kommer dela rum. Huset ligger vid Turnpike Lane, en tunnelbanestation, på samma linje som Piccadilly Circus. Det är typ i nordvästra delen av London. Turnpike Lane ligger i Zon 3, då det är typ omöjligt att hitta en bra lägenhet i zon 1 eller 2 om man inte vill betala sjukt mycket. Men det är bara 6 stationer från King's Cross station och det som är skönt också är att det faktiskt går tunnelbana hela vägen till stan, inga dumma tåg eller bussar. Så jag är jättenöjd med location! :) Vi har rummet paxat till December då vi kommer flytta. 
 
Jag är nervös men också sjukt lycklig över att göra denna stora change i mitt liv! London, snart kommer jag <3
 
Här är lite bilder från några av mina första London-resor:
 
 
 

Snapchat är vardagen

Hej fina läsare. Jag har verkligen en skara trogna människor som går in på min blogg även nu när jag inte bloggat så mycket alls... har typ samma läsarantal varje dag ändå. Och det är verkligen jättefint <3 Tack!
 
Jag bloggar inte lika mycket längre av olika anledningar. Jag tror att det för mig går mycket i perioder. Just denna perioden har jag inte riktigt känt någon mening med att blogga.
 
Det finns ju två olika typer av blogginlägg i det stora hela. Dels är det planerade research-baserade, seriösa blogginlägg som handlar t.ex. om resemål man bör besöka, någon grym artist, festival eller kanske kapitel på en ny novell. Sedan är det de blogginläggen som handlar om mitt liv där jag skriver hur jag mår och vad jag gör och blandar med bilder från min vardag. 
 
Det förstnämnda tar mycket tid och engagemang. Jag måste VILJA detta väldigt mycket för att jag skall prioritera det mer än att t.ex. producera musik, mysa, kolla filmer eller göra något annat. Det har därför inte blivit så mycket sådant på länge. Det är jag väldigt ledsen för, för det är sådana inlägg jag vill att denna blogg skall bestå av mestadels. 
Och jag känner lite så, att det sistnämnda inte är så intressant att ha här i bloggen längre. Visst kan jag skriva några rader om vad jag gjort under dagen och ta bilder, men vill ni läsa om det? Vad tänker ni läsare? 
 
Jag har ju min snapchat där jag lägger upp saker varje dag nästan, allt ifrån låtar jag håller på att bygga till filmer jag ser eller söta hundbilder hehe... Det är för mig en förlängning av bloggen, jag har på något sätt lagt över mina vardagsinlägg till snapchat. Så följ mig där om ni vill:
 
 
 

Ideal förändras

Jag hade en diskussion med mina vänner om ifall tjock var ett i grunden dåligt ord eller bara beskrivande. Jag tycker det är beskrivande, t.ex. en tjock bok kan ju vara rena drömmen! Samhället har gjort tjock+ful synonymer när det gäller människokroppen och det är inte okej. Jag hittade massor av gamla "bantnings-reklamblad" från 30- och 40-talet där man istället för att fatshamea, skinnyshamear! Inte på något sätt mer etiskt eller okej, däremot är det intressant att se hur det var då, precis tvärt om. Troligen på grund av ekonomiska skäl, man hade kanske inte råd att äta så mycket då, och var man rundare betydde det rikedom? Medan nu är det dyrare med nyttiga alternativ, därav är idealet att vara smal? Vad tänker ni? Kolla bara in bilderna nedan...