10 förändringar i höst

Här är några saker jag skall jobba på i höst för att bli en bättre människa i mig själv och kunna leva ett mer harmoniskt liv:

1. Våga vara i min ångest. Jag är i nuläget rädd för min ångest, den där oroskänslan som sitter som en blodigel i hela kroppen och suger. Vibrerar. Olust. Jag springer ofta ifrån den och låtsas inte om den, försöker tänka på annat och göra annat. Ignorerar, men det går inte, känslan är fortfarande där i grund och botten. Jag måste lära mig hantera den. Jag vet varför jag har ångest och det är något jag måste ta tag i. Det skall jag göra i höst. Det skall inte finnas något självskadebeteende hos mig i höst.
2. Nu när jag äntligen är (typ) frisk från min förkylning sedan slutet av juli, skall jag ta tag i träningen igen. Tre gånger i veckan i genomsnitt skall jag gymma. Jag vet att jag mår bättre psykiskt av det, min underliggande ångest kommer bli mindre och min ryggvärk kommer minska, även hoppas jag kunna stärka mitt immunförsvar då det i nuläget verkar vara dåligt. Jag är sjuk hela tiden.
3. Jag skall njuta av varje dag, små tillfällen där jag bara skall vara i nuet. Känna årstider. Känna överhuvudtaget. Jag ska inte stressa för kommande saker utan ta allting i sin egen takt. Jag skall fortsätta ha en positiv approach till allt och vara chill i allt. Allt har löst sig hittills utan att jag behövt jaga upp mig.
4. Jag vill boka mer dj-gigs inför senare. Jag vill leva på musik/dj i London när jag flyttar dit i December och vet att det ligger mycket arbete bakom att kunna göra det. Därför skall jag börja redan nu.
5. Jag kommer att spela mer musik. Jag har inte kunnat sjunga sedan slutet av juli på grund av min dumma förkylning. Nu skall jag börja igen. Sångövningar och gitarrspel.
6. Jag ska göra allt mer mindfully.
7. Jag skall laga mer mat from scratch. Minst en dag i veckan skall jag laga nåt kul, inte bara halvfabrikat med grönsaker och kokt potatis. Det skall vara grönsaksbiffar, grytor, gratänger och såser från grundenz Jag tycker det är kul att laga mat, jag borde göra det oftare på riktigt.
8. Umgås mer med mina vänner. Jag kommer flytta snart och jag vet att det svåraste kommer vara att inte kunna träffa de som står mig närmast när jag vill. Jag vet att Sverige är nära men det blir inte samma sak. Folk har lite tid att åka någonstans och det är inte gratis. NU är det gratis. Jag måste passa på nu.
9. Läsa mer böcker. Jag har läst en del på min kindle-app på mobilen nu detta år, mycket självhjälpsböcker a'la "läk det inre barnet" och "lev din dröm". Jag kommer fortsätta med det och vill även läsa mer skönlitterärt.
10. Jag vill sluta leva efter antagandet att jag är trasig och behöver läkas. Fixas. Jag vill se mig själv som redan fulländad i mina styrkor och svagheter. Jag vill inte ha ett "bandaid approach to life". Jag vill leva mer enligt alla klychigs motton jag möter varje dag. På riktigt.

Kommentera här:

Lämna personangrepp och andra otrevligheter där de hör hemma: i en förpestad hjärna. Här finns plats för läsarfrågor, ris och ros som rör bloggen och andra trevligheter. Har du en hemlig fråga eller vill komma i kontakt med mig kan du istället maila på: varalesbisk@gmail.com