Idag firar vi Internationella Kvinnodagen!

Varför är idag viktig? Idag är Internationella kvinnodagen. Idag firar vi kvinnors politiska och sociala framgångar runtom i världen. Rötterna till Internationella Kvinnodagen dag kan spåras tillbaka till New York 1908, då 15.000 kvinnor marscherade tillsammans och krävande rösträtt, kortare arbetstid och bättre löner. (Fakta från här)

Den sorgliga sanningen är att det ursprungliga syftet med den internationella kvinnodagen fortfarande inte är verklighet. Vi har inte uppnått jämställdhet. Löneskillnaderna mellan könen kvarstår, kvinnor är fortfarande inte lika närvarande i politik eller affärer. Kvinnors utbildning och hälsa är sämre än mäns. Våld och sexuella övergrepp mot kvinnor är fortfarande vanligt.

Enligt World Economic Forum, kommer det inte bli jämställt mellan könen förrän 2186 ... Jag skulle vara 199 år detta år. Jag kommer att vara död. Alla som läser detta kommer vara döda. Om jag skulle få ett barn år 2020, skulle barnet vara 166 år gammal detta år. De skulle inte vara vid liv heller. Mitt barnbarnsbarn skulle vara ungefär 136 år gammal, mitt barnbarns barnbarn omkring 106 år gammal ... 

Så mitt gammelbarnbarnsbarn skulle vara cirka 76 år gammal när vi har nått jämställdhet i denna takt. Det är en sorglig, sorglig sanning.

Vi måste alla vara en del av förändringen. Vi kan inte minska vår betydelse om vi vill ha jämlikhet. Vi måste våga kalla oss feminister för vi borde ha samma rättigheter oavsett kön! Vi måste stå upp för kvinnors rättigheter och minoriteters rättigheter. Varje dag. Världen kommer inte att förändra sig själv. 

 

 
 

Kommentera här:

Lämna personangrepp och andra otrevligheter där de hör hemma: i en förpestad hjärna. Här finns plats för läsarfrågor, ris och ros som rör bloggen och andra trevligheter. Har du en hemlig fråga eller vill komma i kontakt med mig kan du istället maila på: varalesbisk@gmail.com