Kär i bästa vännen

Anonym frågar:
Hej... 

Jag är kär i min bästa vän. Jag vet att detta ämne har tagits upp förut men jag behöver verkligen hjälp eftersom jag inte hittat något liknande exempel. Jag och hon har gått i samma klass sen 1 (då vi bara var klasskompisar) men hon har bott borta i några år och kom hem för ca 4 år sedan. Hon och jag blev väldigt tajta för ca 3 år sedan och nu gör vi i massa saker tsm med vårt tjej gäng. Dom brukar ofta klaga på att vi gillar att sitta bredvid varandra och helt enkelt vara tsm oftare. Saken är den att jag inte vet om hon är kär i mig tillbaka. Vi i tjejgänget är väldigt tajta tsm som sagt och vi kramas ofta. Men när jag och hon ska kramas blir det mer stelt och vi har det svårare att lämna varandra efter dagarna. Hon brukar också lägga sina ben över mina om tjejgänget tittar på film eller under bordet på lektionerna. Ibland (få tillfällen) brukar vi hålla händer och liksom gömma dom lite för dom andra. Hjälp mig snälla... 

Tjej 15
 
Charlotte svarar:
 
Hej fina du!
Det att vara kär kan både vara himmel och helvete. Och i ditt fall låter det verkligen som att det finns någonting extra mellan er. Om det här har hållit på en längre tid tycker jag definitivt att du skall ta upp detta med din vän! Kanske föreslå att ni skall göra något bara ni två, gå på bio eller så. Det behöver inte låta som en dejt, utan mer chill? Och ta det därifrån sedan. Jag tror hon är rädd för vad de andra i gruppen skall säga om ni skulle gilla varandra på det sättet, kanske du också är lite rädd för det? 
I vilket fall som helst, våga ta ett liiitet steg till tycker jag ;) Lycka till! 
 
En annan läsare, Malin, har varit supergullig och svarat till dig också:
Till anonym; Hej tänkte bara säga att för mig var det tvärtom men jag var den dära tjejen. Alltså min vän var kär i mig. Men ju mer tiden gick ju mer känslor fick jag också, men jag lät min vän ta steget. För jag vill inte att det bli pinsamt ifall jag bara inbillat mig allt. Men utifrån din story, så tror jag nog att din vän är intresserad på något vis. Men kanske är rädd för vad resterande utav era vänner ska säga eller tycka :) 
Lycka till! / Malin
1 Anonym:

skriven

Tack för hjälpen! Inget speciellt har hänt men jag är nästan säker på att hon känner samma sak för mig (i alla fall nästan.) ( ; Jag tror jag tänker vänta som dig Malin eftersom hon är mer vågad än mig!

Kommentera här:

Lämna personangrepp och andra otrevligheter där de hör hemma: i en förpestad hjärna. Här finns plats för läsarfrågor, ris och ros som rör bloggen och andra trevligheter. Har du en hemlig fråga eller vill komma i kontakt med mig kan du istället maila på: varalesbisk@gmail.com